Utegården

Fråga oss gärna om tips och råd

Strosa omkring i lugn och ro bland träd och buskar i lantlig miljö. Fråga vår personal om tips och råd. Tag gärna med en skiss så hjälper vi till med växtförslag.


Vårt sortiment:

Rosor

Rosor tillhör klassikerna i våra trädgårdar. Från små marktäckare till flera meter höga klängrosor bjuder de på en blomrikedom utöver det vanliga.

Många sorter blommar från början av sommaren och fortsätter ända till långt inpå hösten. Denna blomvillighet gör rosorna extra lättplacerade – de fungerar ypperligt både som solitärer och ihop med andra växter.


Fruktträd & bärbuskar

Fruktträd är både vackra och användbara – vårens härliga blommor ersätts under hösten med välsmakande frukt, precis som bär i alla dess olika färger och former är proppfulla med nyttigheter och smak av sommar. Vi har även exotiska frukter som olivträd, citrus och fikon som ger en härlig känsla av medelhav på uteplatsen och i trädgården.


Prydnadsträd

Få ting kan skapa en så lummig och harmonisk känsla som ett träd. En trädkrona som tak ger en ombonad och trivsam känsla i hela trädgården. Träd ger skugga under heta sommardagar samt en mysig och avkopplande plats att vila ut på.


Perenner, kryddor & gräs

Perenner är en av våra allra största och mest varierande växtgrupper – här finns allt från 5 cm låga marktäckare till flera meter höga solitärer med blommor i regnbågens alla färger, både vackert och lättskött.

Prydnadsgräs är dekorativa och pryder sin plats i trädgården året runt. Att odla egna kryddor är både enkelt och går lika bra att göra på balkongen som i grönsakslandet.

Prydnadsbuskar

Prydnadsbuskar gör verkligen skäl för sitt namn – med sin stora variationsrikedom i blad och blommor pryder de vilken plats som helst i trädgården. Oavsett om du vill ha en halvmeter hög marktäckare eller en flera meter hög insynsskyddande lummighet så finns det att hitta bland prydnadsbuskarna.


Barrväxter & vintergrönt

Vintergröna växter finns i många olika varianter – perenner, buskar och barrväxter, vilka alla ger trädgården en vacker grönska även vintertid. Det finns även växter som blommar redan i januari-mars, mitt i kalla vintern, och ger en föraning om att våren är på gång.


Klätterväxter

Klätterväxter kan användas på otroligt många sätt – de kan klättra på fristående spaljéer, täcka en vägg eller mur med blommande grönska, slingra sig fram som täta marktäckare eller klänga sig upp i träd och buskar.


Kontakta oss

Kontakta oss om du ej hittar det du söker för ofta finns det möjlighet att beställa hem även produkter som ej finns i vårt ordinarie sortiment.

Vi hjälper dig gärna att lasta jord och gödsel i bilen.

Våra leverantörer